Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amire még jó gondolni, ha zsúr készül

2009.02.17

 • Ételek:
  A gyerekzsúr általában délutáni időpontban kezdődik, azaz a gyerekek ebéd után jönnek. Ezért érkezéskor inkább a születésnapi tortával kezdenek, ritkán követelnek éhesen valami harapnivalót. Terítsük meg előre az asztalt, készítsünk italt, és ha már mindenki megérkezett, először is köszöntsük fel együtt az ünnepeltet, és vágjuk fel a születésnapi tortát. A torta elfogyasztása után jöhet a közös, vagy csoportos játék, és 1-2 óra elteltével az uzsonna, immár tartalmasabb falatokkal. Ha valaki mégis megéhezne, készítsünk kis tálkákba falatokra vágott gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, olajos magokat, répát, karalábét, esetleg ropit vagy pattogatott kukoricát. Ha uzsonnával is készülünk, az uzsonnára szánt ételeket is készítsük elő, hogy csak a tálalás legyen a feladat.

 • Italok: Ásványvíz, limonádé, szörp vagy gyümölcslé. A poharakra ragasszunk különbözõ matricákat vagy készítsünk lehúzható üvegmatricákat, így mindenki megismeri a sajátját, nem kell állandóan mosogatni.

 • Dekoráció:
  Lufi, lufi és lufi. Ha nem bánjuk, hogy porszívózni kell, konfettit is tölthetünk bele. Készíthetünk még papír girlandokat krepp papírból vagy láncokat színes papírból.

 • Ajándékok:
  Ha ajándékkal készülünk a vendégeknek, készítsük elő kis táskákba, dobozokba az ajándék asztalra, így a vendégek távozásakor nem feledkezünk meg róla. Ajándék lehet: rágógumi, matrica, nyalóka, hajcsat-hajgumi, szappanbuborék fúvóka, bonbon, gumicukor, csokitojás, 1-1 az ünnepelt által díszített muffin, díszes szívószál.
  Játékok esetén ajándék jár a nyertesnek és/vagy a nyertes csapatoknak is!
  Ajándékként készíthetünk titoksütiket is – kis papírokon beleírva egy kis köszönő szöveg vagy bármi más.

 • Egyeztessük a többi szülővel, meddig tart a parti.

 • Ha úgy látjuk, hogy van a társaságban olyan gyerek, aki nem nyer a játékokban, vagy megsértődik és félrevonul, esetleg „bepánikol”, ne essünk kétségbe. Beszéljünk vele, nyugtassuk meg, adjunk neki különdíjat vagy más figyelmességet (papírbéka, papírgalamb stb...)

 • Fotózzunk, filmezzünk!

 • Legyen kéznél elsősegély doboz, és a szülők telefonszámai.

 • Jó játék lehet a tombola vagy zsákbamacska is, hogy mindenki kapjon ajándékot.

   

  További ötletek:

  Színzsúr: Csemetéd válasszon egy színt, pl. a kéket. Készítsetek együtt kék meghívókat, kérjétek meg vendégeiteket, hogy kék ruhában jöjjenek a zsúrra. Az asztal terítésénél és a csemegék összeállításánál is minél több kék szerepeljen. Ajándékba, díjaknak kék léggömböket osztogassatok.

  Állatzsúr: Kérjétek meg vendégeiteket, hogy állatjelmezben jelenjenek meg a mulatságon. Játsszatok állatszobrozást: Kiáltsátok hangosan, hogy milyen állatokat alakítva merevedjenek szoborrá. Tipp: Osztogassatok állatfejes ceruzavégeket a nyerteseknek.

  Bohóczsúr:Mindenki bohócnak öltözik. Ragasszatok egy léggömböt minden meghívóra. Készítsetek léggömb emberkéket és léggömb orrú bohócos képeket.

  További oldalak angolul:

  http://www.kidsdomain.com/holiday/patrick/party.html
  http://www.kidsdomain.com/holiday/cinco/party.htm
  http://www.kidsdomain.com/holiday/easter/party.html
  http://www.birthdaypartyideas.com